Jesse ontwikkelt zich zo breed mogelijk. Hij is vindingrijk, creatief en ondernemend. Als klein jongetje schreef hij al stukken voor zijn eigen slagwerk kwartet.

Hij speelt zowel pop- als jazz(y)muziek en alles wat daar tussen valt, zoals vooral ook theaterwerk. “Ik realiseer me heel erg dat het ontzettend moeilijk is om alles goed te doen, maar toch wil ik die uitdaging en daarom lukt het ook! De hedendaagse drummer moet volgens mij ook in bijna alle stijlen thuis zijn.”

In de popmuziek vindt hij de uitdaging om een groove strak en lekker neer te zetten, of dat nou covers betreft, of een ‘eigen’ groove voor een band met eigen werk. Jazz is een taal die Jesse ook spreekt. Hoor maar.

Jesse heeft tevens ervaring in theaterwerk: ”Tijdens de theatertour “Wim & Connie” (conservatoriumtijd) heb ik de sport van het subtiele begeleiden tot een hoger level weten te brengen. Inmiddels heb ik al een aantal mooie projecten in het theater mogen neerzetten en dat blijf ik ook met veel plezier en motivatie doen.” 

Dit helpt hem vervolgens ook weer bij het op de juiste manier begeleiden van bijvoorbeeld een vocalist, binnen zowel de pop- als de jazzmuziek. Jesse: “Ik ben er van overtuigd dat alle verschillende ervaringen, binnen die verschillende stijlen, elkaar versterken.”

Jesse is niet alleen drummer, hij is allround muzikant. En meer dan dat! Zo is hij regelmatig bezig met studiowerk: opnemen, inspelen en afmixen. Zijn huidige bands profiteren hier graag van. Ook is hij goed in organiseren. Voor sommige bands (zoals At Your Service) neemt hij de organisatie op zich en regelt daarmee veel van de optredens. Een echte ondernemer dus.


Jesse in bands en andere projecten