Jesse begon op elfjarige leeftijd met drummen, hij kreeg les van Jan Groenink. Niet lang daarna ontstond het slagwerkkwartet ‘De Bakkerij Van Emmen’ waar Jesse jarenlang zijn creatieve drumspel ontwikkelde. Hij schreef hier eigen stukken mee en mocht deze op allerlei verschillende podia laten horen en zien. Al snel kwamen de ‘regelneef-kwaliteiten’ van Jesse naar voren.

Na zo’n vijf jaar spelen besloot Jesse om door te willen in de muziek en hij ging naar de muziekschool in Emmen om zich verder en breder te ontwikkelen als drummer. Hier was hij actief in de CQ-Bigband en in een jazzband. In de CQ-bigband heeft Jesse veel geleerd door verschillende optredens, zoals een muziektheaterproductie, compleet met musicalster Tony Neef en strijkersensemble. Dit optreden werd groots uitgevoerd in theater De Muzeval in Emmen. Dit werk heeft hij later doorgezet in de Artez Bigband Zwolle.

Conservatorium Zwolle
Jesse begon zijn studie aan het conservatorium in Zwolle in 2008.
Hier speelde hij in verschillende ensemble’s en projecten. Jesse is graag breed bezig in de muziek en daarom is hij actief in verschillende bands.
Ook verdiept hij zich in het opnemen en afmixen van demo’s voor de bands. Hij zet zich veel in voor deze bands, neemt de organisatie op zich en helpt de bands verder op de markt te krijgen …

Inmiddels is het conservatorium afgerond en is hij lekker druk bezig in de muziekwereld. Echter geeft hij aan nog lang niet uitgeleerd te zijn en zal hij blijven studeren om z’n spel op een nog hoger level te krijgen. Hij is er elke dag hard voor aan het werk en heeft vele ambities!


Check media om Jesse’s drumkwaliteiten te zien en horen.