Huidige Bands en Projecten:

At Your Service
Een ontzettend breed inzetbare coverband met vijf formaties. Met deze band speelt Jesse van jazz tot disco tot rock, van de zachte, akoestische, viermans bezetting tot de knallende, elektrische, achtkopppige XXL-bezetting. “Ik vind het te gek om zoveel verschillende dingen te kunnen doen met een band. Ik leer hier nog steeds ontzettend veel van en we komen met deze band op allerlei leuke en verschillende plekken. Soms spelen we met drie formaties op dezelfde avond en komen bijna alle lichte muziekstijlen voorbij. We doen zelfs wel eens theaterwerk… super!” www.atyourservicemusic.nl.

Nieuwe Projecten
Jesse maakt naast zijn huidige werkzaamheden ook ruimte voor nieuwe projecten. “Ik houd van ondernemen en dingen uitproberen. Het geeft mij energie om in nieuwe projecten te duiken!” Zo is Jesse een nieuwe begeleidingsband voor theater- en koorgroepen aan het opzetten met ‘theatermaatje’, arrangeur, componist en pianist Peter van der Gaag. Kijk ook eens bij de coverband en het African-Jazz project van Femke Ernens, want deze projecten zullen in de toekomst steeds vaker te horen zijn.

Invalklussen
Je kunt Jesse ook bellen voor invalklussen: hij bereidt zijn zaakjes goed voor en is betrouwbaar. Zo was hij vaste invaller voor de coverband Pushkincoverband New York en Heroes of the 00’s. Ook wordt hij geregeld gevraagd voor het begeleiden van amateurgroepen, zoals een Senioren Popkoor en een Gospel koor.

Eerdere projecten:

Joep van Weert kwintet
Joep is een (jazz)zanger waarmee Jesse veel samenwerkt. Binnen het jazzkwintet, onder Joeps naam, kan Jesse zijn creatieve spel goed kwijt. Naast eigen werk maken ze ook verfrissende arrangementen op bekend jazzrepertoire. “Allemaal erg goede muzikanten bij elkaar, ik speel heel graag met ze. Ik geniet van de vrijheid in onze muziek”. www.joepvanweert.com.

Jamsessies
Jesse organiseerde tijdens zijn conservatoriumtijd vaak de  ‘Jazz-sessies van Artez’ en speelde daar in de sessieband. Met vele medestudenten en verschillende gastsolisten deed hij hier veel ervaring op, ook qua organisatie. Hij gaat nog steeds naar verschillende jamsessies waar hij ervaring opdoet.

The Rising Rat Pack
Pianist en arrangeur Rik Elings helpt als muzikaal leider de 3 drie jonge jazzhelden naar de top. Een gave combinatie van jazz en theater. Jesse kan hier zijn ervaringen van zowel de jazz- als de theatermuziek in kwijt. Hij is onderdeel van het trio met Rik Elings die de drie zangers begeleidt.
www.risingratpack.com.

Theatertour Wim Sonneveld & Connie Stuart
Een theatertour van het Zwolse conservatorium Artez, onder leiding van Ronald Douglas. Een ode aan de muziek van Wim Sonneveld en Connie Stuart. Bij theaterwerk moet alles geruisloos verlopen en moet de muzikale begeleiding een warm dekentje over het geheel zijn. Check media voor voorbeelden.


Hoe het allemaal begon …